Josefine, Mette, Thomas og Lauritz
Hvornår tager man springet ud i det ukendte?

Dato

En Familie fra Ry har sammen bygget 31 nye flotte depot rum på Kløftehøj 7 i 8680 Ry.
Det var “Bare lige for at lave nogen samarbejde øvelser inden vores eventyret gik løs” Siger Thomas Mark.

“Vi synes der manglede trygge opbevarings muligheder i Ry, og vi skulle ud på vores livs rejse, defor tog vi springet og byggede Hab & Gut”

Den dag som de fleste mødre og fædre frygter allermest, er den dag børnene flytter hjemmefra. At de resten af livet, skal sidde der i rækkehuset – helt alene i deres nye tosomhed og vente på at børnene måske kommer på besøg. Eller bare ringer.

Men i Ry er der en familie som nægter at lade det ske! Børnene er 16 og 18, og i stedet for at lade dem flyve fra reden, vil forældrene, Mette og Thomas, gøre alt for at sætte familielivet op i andet gear. Så de har tilladt sig at drømme stort – og spare op. Nu har de efter 15 års læggen til side, fået råd til at købe deres nye drømmehjem – to mindre lastbil som de sammen, i to år, vil køre det amerikanske kontinent tyndt i. Fra det koldeste Canada i nord til det sydligste af Sydamerika. Med det klare formål: at gøre deres familie firhjulstrukken.

Thomas har fortalt medarbejderne i sit reklamefotofirma, at han stempler ud i to år. Mette har taget orlov fra sit job som folkeskolelærer på Mølleskolen. Lauritz på 18 er gået i lære som fotograf, og har fået fornyet sin lyst til at lave ting med sin far – lastbilens verden af detaljer er allerede et helt eventyr i sig selv. Og Josefine på 16 med familiens skarpeste tunge, gør alt for at irritere sin bror. Men hjalp gladelig og spydigt til, med at bygge depot-rummende op.

Tiden op til tur-start har været hektisk. Mange overvejelser, skal vi? kan vi? Har vi råd? Hvordan gør vi ? Hvorhen? Hvad med Covid19? Hvilke lande er i “lock-down” Bilerne skulle købes. Bilerne skulle tjekkes samt opgraderes og gøres til deres nye hjem i de næste to år.

Oven i alt dette købte familien en industrihal på kløftehøj 7 i Ry. Som de selv byggede om til depotrum til udlejning. Og lavede der med, firmaet Hab und Gut ApS.
“Det var en god oplevelse at arbejde tæt sammen 8-10 timer hver dag mange uger i træk”
Projektet var noget større end familien havde forudset. Men gav dem troen på at de kunne udrette ting sammen. Samt troen på at de kunne samarbejde, selv om de var presset.

“Vi er meget stolte og glade for resultatet” Siger Mette og Josefine, nærmest i kor.

Selve depot rummen ankom som halv fabrikerede metal-elementer. Og så var det bare at gå i gang med skruemaskiner, boremaskiner,vinkelsliber og nittepistol. Noget arbejde der i starten var noget uvant for en skolelærer, en fotograf og to skoleelever. Men efter de første par rum, kom der langsomt en rutine ind i arbejdet , så der også kunne snakkes lidt om det eventyr der ventede familien.
Rummene variere fra 6 kvadratmeter op til 12 kvadrat meter. Alle rum er 3 meter høje. Adgang styres af personlige nøglebrikker og elektroniskelåse, som registere hvem der kommer hvornår.
Adgang til det enkelte depot-rum sikres med brugernes egen hængelås. Hallen er alarm samt video overvåget 24/7. Indeklimaet styres via et sol drevet klimaanlæg.

Familien er allerede taget ud på deres 2 års rejse. Og har overladt det praktiske ved driften af Hab & Gut til Thomas´s barndomsven Christoffer.
Deres rejse kan følges på instagram under brugernavn BBAS_tour.
Grunden til dette lidt kryptiske navn BBAS_tour er en forkortelse af Brug Børnenes Arv Sammen _ tour

Flere
artikler